top of page

KUNST

GALERIE, WORKSHOP

Op La Faye is er plek voor kunst, maar vooral plek voor mensen die kunst willen beleven.

La Faye heeft een bijzondere setting; een bijna duizend jaar oud gebouw in een omgeving waar al sinds de prehistorie kunst gemaakt wordt en ook tegenwoordig, veel kunstenaars neerstrijken.

Kunst te kijken, kunst te voelen in de galerie van La Faye, een atelierbezoek en/of een cursus of workshop volgen, op La Faye kan het gebeuren.

Wij willen internationale kunstenaars uitnodigen om tentoonstellingen van verschillende disciplines in te richten, mensen hun gedichten laten voordragen, muziek laten maken of gewoon laten samen komen om van gedachte te wisselen met als thema kunst.

Ons atelier staat, in overleg, ter beschikking voor kunstenaars om een workshop te geven of om tijdelijk, tijdens een verblijf bij ons, te huren als werkruimte.

Hier is ruimte voor verschillende disciplines en middels de agenda van deze website kunt u op de hoogte blijven van de diverse workshops, maar u kunt natuurlijk ook op maat een kunstactiviteit aanvragen als bv groeps-uitje voor bedrijf of familie, of gewoon met enkele vrienden/vriendinnen, in overleg, een eigen project initiëren of door ons laten aanreiken.

Mbt kunstprojecten die hier in ons atelier, of buiten op ons natuurlijke landgoed,  vorm krijgen, is er de mogelijkheid om ze te koppelen aan een expositie na afloop, zodat het werk mooi gepresenteerd, geëvalueerd kan worden en ook de beleving van het uiteindelijke kunstwerk, vorm kan krijgen.

Wij verheugen ons erop u te ontmoeten in het 'LAND ZONDER TIJD' de plaats waar

'CULTUUR NATUUR ONTMOET' en mens en dier respectvol van de natuur en kunst rondom kunnen genieten op Leefgoed LA FAYE

IMG_9391.jpeg

Galerie

In het oudste gedeelte van de Priorij is de galerie van la Faye gevestigd. 

Middels een smeedijzeren poort komt u op de oude binnenplaats en gaat u in een onopvallende hoek het gebouw binnen. Hier huisden vroeger de monniken en de sfeer is, bij binnenkomst direct voelbaar door de aanwezigheid van prachtige gewelven, glas en loodramen enz. Middels een brede trappengalerij loopt u naar de eerste verdieping al waar in de gangen en oude slaapvertrekken van de monniken, naast een vaste tentoonstelling, wisselende tentoonstellingen georganiseerd kunnen worden.

Hoewel in de zuidvleugel van het gebouw gevestigd, geeft toch het noorderlicht hier zijn typische heldere sfeer aan de ruimtes.

Elke ruimte is voorzien van stoelen, bank of een tafel , er is koffie en thee vrij beschikbaar. Dit is geen 'langsloop-galerie' maar een plek, waar kunst beleefd kan worden. Hier kan men rustig een boek lezen, een tijdschrift inkijken of genieten van muziek, een gedicht of andere kunstvorm omgeven door kunst. Een plek waar mensen samen komen en kunst niet alleen te zien, maar ook te beleven valt.

Verleden, heden, klassiek, modern; bijna duizend jaar geschiedenis gaat hier in het heden verder. Tijd en tijdloos komen hier samen. Geschiedenis is geen stilstaand iets, het is in beweging zijn en juist in deze setting komt dit prachtig naar voren. Hier ontwikkelde mensen bijna duizend jaar lang naar vandaag. Je voelt de diversiteit van de vele verledens, maar er is ook plek voor het heden en een ontwikkeling naar de toekomst.

Middels de centrale trappengalerij kan men naar de tweede verdieping van de galerie gaan. Deze bevind zich onder het dak van het kasteel en de Priorij. De dakvorm is bekend als een scheepsvorm en staat als zeer bijzonder aangeschreven. In deze sfeervolle setting heerst een meditatieve sfeer.

Middels een breukstenen trap kan men de Galerie verlaten en komt men weer op de binnenplaats uit, waar aan de andere kant van de eeuwenoude lindeboom het atelier van La Faye 'CEisenga' gevestigd is. Op afspraak kunt u dit atelier bezoeken of een workshop bijwonen.

IMG_0009.jpeg

Atelier

Mbt de complete historie van deze ruimte tasten wij nog in het duister, maar zeker is dat er in de recente historie een kalverstal gevestigd was. De oude natuurstenen vloer bij de ingang van het atelier, die tijdens de werkzaamheden tevoorschijn kwam en helemaal blootgelegd is, verraad echter ook nog andere gebruiken in een verder verleden.  

In januari 2019 zijn de werkzaamheden begonnen om het atelier te realiseren ene hopen in de zomer zover te zijn dat het in gebruik genomen kan worden.

Er is in de enorme grote poort een raam gepland en een gedeelte van het plafond zal geopend worden zodat de twee verdiepingen met elkaar in verbinding zullen staan.

Deze openingen zullen niet alleen ruimte en daglicht brengen, maar zullen ook een mooi uitzicht op de eeuwen oude lindeboom, de vijver en het binnenplein geven.

Door Chris haar werk als beeldend kunstenaar zal het atelier niet altijd geopend zijn, maar op afspraak kan er wel een atelier bezoek plaatsvinden.

Ook kan het atelier gehuurd worden voor korte periodes tijdens een verblijf op La Faye en kan men deelnemen aan workshops welke erin gegeven worden.

Er staan dan tafels, stoelen, schilders-ezels enz. te beschikking.

12802700_1803385779889039_71250281552026

Workshop 

 

Individueel of in een groepje, bent u van harte welkom deel te nemen aan een workshop of masterclass op La Faye

Hiervoor hebben wij een atelier beschikbaar, een galerie en de prachtige natuur om ons heen gelegen in het regionale natuurpark te Dordogne in Frankrijk.

U kunt prive-les krijgen of in een groep en op maat een programma laten samenstellen.

Wilt u les geven of les nemen, neem even contact op voor mogelijkheden (en onmogelijkheden)

bottom of page