OVERNACHTEN 

Of u op doorreis bent of een langer verblijf wenst, geheel zelfstandig uw tijd wil indelen, tot rust wil komen of deel wil nemen aan een workshop of andere activiteit, wij heten u van harte welkom onze gast te zijn op Leefgoed La Faye voor een fijn verblijf in een van onze accommodaties die hun oorsprong hebben in 1194 en waar u omgeven bent door bijna duizend jaar geschiedenis in een prachtige natuur.

 

U heeft de keuze tussen het huren van een van onze complete vakantiehuisjes of een verblijf in de ambiance van de eeuwenoude priorij waarbij u aan onze ontbijt tafel kunt aanschuiven.  

Indien u een vakantiehuis huurt is dit voor een prijs exclusief elektra (verbruikte elektra voldoet u bij vertrek). Wij kozen voor deze formule omdat wij zo de prijzen van de huizen eerlijk en laag kunnen houden en niet zoals bij een all-inclusief-prijs gedaan wordt, uitgaande van de hoogste verbruiker (en daar meestal nog een flinke marge opgezet wordt) de prijs onnodig verhoogt  wordt.

Wij vinden dat de normale en zuinige verbruiker niet de dupe mag worden en hebben per huisje een meter laten installeren waarbij uitsluitende de daadwerkelijk verbruikte elektrokosten bekend worden en onze gasten hier ook inzage in hebben en zelf kunnen controleren. Zo betaald u een eerlijke prijs 'all-inclusief' (meestal ligt die bij ons rond de 25,- euro per week en niet de vaak 200,- euro die vaak extra bij de all inclusief berekend wordt)

U kunt reserveren en betaald dan een reserveringssom, die daarvoor bedoeld is dat wij betreffende overnachtingsmogelijkheid voor u reserveren, dwz vrijhouden van andere gasten, die dan eventueel elders hun vakantie boeken. De reserveringssom is niet bedoeld om eenzijdig te reserveren; dwz u een plaats te verzekeren die naar behoeven door u afgezegd kan worden, waardoor wij andere mensen de kans te overnachten bij ons ontnemen en wij met een leeg 'huis' achterblijven. Reserveren doen wij graag voor u, maar kost ons geld, tijd en moeite. Iets wat wij graag investeren in een verblijf voor onze gasten, maar niet kunnen investeren in mensen die daar misbruik van maken. Indien u om redenen buiten uw wil toch moet afzien van gebruik van het door u gereserveerde, wordt deze som dus niet teruggeboekt. Wel zoeken wij dan in eerste instantie een oplossing in een verplaatsingsdatum van de overnachtingsmogelijkheid, zo niet zal, indien wij een nieuwe gast voor de gereserveerde periode in de door u gereserveerde overnachtingsmogelijkheid krijgen, de reserveringssom aan u terug gestort kunnen worden.

Wij kunnen activiteiten op maat voor u organiseren of u kunt deelnemen aan een door ons aangeboden programma (meer info vind u bij onze agenda/activiteiten).

Soms kunt u aanschuiven bij een van onze kampvuurmaaltijden uit de heksenketel, of een 'bonabrunch' op de binnenplaats.

Hieronder vind u informatie mbt de overnachtingsmogelijkheden op La Faye. Indien u meer info wenst, bent u welkom contact met ons op te nemen. 

Wij verheugen ons erop u te ontmoeten in het 'LAND ZONDER TIJD' de plaats waar

'CULTUUR NATUUR ONTMOET' en mens en dier respectvol van de natuur rondom kunnen genieten op Leefgoed LA FAYE

 

Maison d’amis: 'Le nid des Moineaux' ( het mussennest)

Deze poortwachterswoning, vriendenhuis/gite/ vakantiehuis is gelegen aan de binnenplaats van de oude Priory.  Deze woning biedt de gelegenheid om gezellig samen met familie, vrienden of mogelijkheid tot nieuwe vrienden, op La Faye te overnachten. En kan in zijn geheel privé gehuurd worden.

Dit huis heeft een heel eigen sfeer en is onder architectuur, met lokale materialen, verbouwd. 

De tuin en het huis en de overkapping, hebben een eigen privé-ingang en u hoeft niet door onze honden te lopen, die zitten apart en lopen niet zonder toezicht los op ons terrein.

Uw honden zijn welkom en gratis.

Het vakantiehuis is op twee kleine opstapjes na (ingang en gang naar toilet en badkamer) geheel gelijkvloers.

De tuin is hondveilig ommuurd op hoogte van 160 cm en er bevind zich een gezamenlijk groot overdekt 'terras' aansluitend aan de tuin. Vanaf huis kunt u gaan wandelen in een prachtig erkend natuurgebied met een kano-riviertje op eigen terrein en een eigen zwemmeer waar u ook met uw hond kunt zwemmen

Er kan gebruik gemaakt worden van de eenvoudige leefkeuken, zithoek, toilet en badkamer. Er is een badkamer met inloop-douche en ligbad, drie wastafels (een voor elke slaapkamer) en er is een toilet op de gang.

Koken kan op het grote vijfpits-gasfornuis met grote oven of er kan een stoofpotje of pannetje soep op de houtkachel gezet worden. Er zijn tevens koffiezetapparaten aanwezig en een klein elektrisch oventje.

Er zijn twee slaapkamers geschikt voor 2 a 3 personen en een slaapkamer met twee echte Franse twijfelaar(140) bedden (geschikt voor 2 of 4 personen). Hoeslakens liggen op, maar verder is het eigen slaapgerei meenemen. Er staat voor honden een houtenligbrit, een drinkbak klaar en een mandje.

Prijs 2022 / 2023:

Maison d'amis: 'Les Moineaux'

Euro   750,- / per week complete huis prive (zaterdag aankomst 16.00 uur, Zaterdag vertrek 10.00 uur)  

Maanden Juni/Juli/Augustus Euro 875,- / per week

Borg euro 250,-

eindschoonmaak: euro 75,- of zelf doen

exclusief brandhout,: eerste welkomstmand gratis, daarna 10,- euro per kruiwagen.

Eigen slaapgerei meenemen (alleen schoon hoeslaken is aanwezig)

excl. electriciteit u betaald uitsluitend de kostprijs, indicatie: meestal rond 25 a 35,- euro

IMG_0700.jpeg
296736818_464336615200909_8158863084536879315_n.jpg
IMG_8043.jpeg

Poortwachterswoning:

'Le Nid d'hirondelle’ (het zwaluwnest)

Dit poortwachtershuis wordt verhuurd als Gite (vakantiehuis). Het is geschikt voor zes tot acht personen en huisdier(en). De charmante breukstenen buitenkant herbergt een praktische moderne sfeervolle binnenkant.

De tuin en het huis hebben een eigen privé-ingang en u hoeft niet door onze honden te lopen, die zitten apart en lopen niet zonder toezicht los op ons terrein.​

Honden zijn welkom en gratis

Het vakantie-boerderijtje is gelegen grenzend aan de mooie binnenplaats met eeuwenoude lindeboom en vijver, maar heeft ook een eigen ommuurde (160 hoog) tuin, waar het heerlijk beschut toeven is. 

Als inkom is er een ruime betegelde woonkamer beschikbaar met een grote schouw. Hier kunt u na een stevige wandeling ook uw jas ophangen, even de handen wassen, de gezellige houtkachel aan doen en een pannetje soep gaar laten pruttelen of gewoon samen op de bank hangen (evt uit te klappen als slaapbank) en van het knapperend vuur genieten. Er staan ook twee eikenhouten ligbrits voor de honden, twee drink/voerbakkebn en een mandje klaar.

 

Er is een toilet en een doorgang naar de moderne grote leefkeuken, die van vele gemakken (vaatwasser, koelkast met vriesvakje, diverse koffiezetters, oven, micro-oven) voorzien is. Middels een degelijke houten trap komt u op de eerste verdieping. Hier treft u een grote mansarde slaapkamer met een tweepersoons bed en twee eenpersoonsbedden, toilet, moderne badkamer met ligbad en inloop-douche en een slaapkamer met tweepersoonsbed aan.

 

Prijs 2022 / 2023:

Gite: ' Le nid d'hirondelle

€ 750,- / week  (aankomst Zaterdag 16.00 uur, vertrek Zaterdag 10.00 uur)

Maanden Juni/Juli/Augustus Euro 875,- / per week

exclusief: eindschoonmaak (75,- of zelf doen)

exclusief brandhout: eerste welkomstmand gratis, daarna 10,- euro per kruiwagen.

Eigen slaapgerei meenemen (alleen schoon hoeslaken is aanwezig)

Exclusief elektriciteit: u betaald uitsluitend kostprijs. Indicatie: meestal rond 25 a 35,- euro.

IMG_2129 2.jpeg

‘De Priorij'

Bed and Breakfast

 

Wilt u lekker genieten van een of meer, nachtjes in onze B&B, dan bent U van harte welkom in ons woonhuis de Priorij (daterend uit 1194), hier proeft u nog van de sfeerdetails uit de tijd dat er in dit gebouw nog monniken huisden en het als kasteel bewoond werd.

 

Er zijn nog prachtige gewelfde plafonds, origineel glas en lood ramen en de zolder heeft een zeer bijzondere zg omgekeerde bootmodel dakspanten. 

Buiten op het terras begeeft u zich op een oude vestingmuur met terrassentuin en is de verdedigingstoren die deze Priorij in de middeleeuwen tegen roversbendes verdedigden nog aanwezig.

Binnen vind u nog vele sfeervolle details en ontvangen wij u met een drankje binnen in de sfeervolle woonkamer met grote schouw en haard.

Op aanvraag bent u welkom in onze kunstgalerie, die in de zuidvleugel van het gebouw gevestigd is

 

Er zijn twee ruime 2a 3 persoons slaapkamer in de oost vleugel ter beschikking met uitzicht op riviertje de Ilse. Een met een eigen boudoir/ toiletruimte  en een aansluitende ruime badkamer met 2 wastafels en een comfortabel ligbad. De andere kamer heeft een seperate badkamer met ligbad, wastafel en toilet en heeft een heus origineel sfeervol hemelbed. Beide kamers zijn op de eerste verdieping en bereikbaar middels een monumentaal trappenhuis met zeer makkelijk te lopen trap. 

 

Het ontbijt kan naar wens beneden, aan de grote tafel in het bibliotheek gedeelte van de woonkamer, geserveerd worden.

Onze B&B is niet ingericht op het meenemen van gasthuisdieren ook ivm onze eigen huisdieren.

 

Een verblijf van meerdere nachten is evt. bespreekbaar.

2022/ 2023 prijs : 95,- euro per nacht (per kamer: een tweepersoonsbed en een persoonsbed) excl. uitgebreid continentaal ontbijt (10,- euro pp)

296279972_465980971705634_7778014436848837233_n.jpg
84002709_2538505849723450_57435372037540

Wat bieden wij

Leefgoed La Faye biedt een groene oase waar je je kunt onderdompelen in natuur, cultuurhistorie, gezellige Franse levenssfeer met leuke dorpjes en veel marktjes in de directe omgeving (loopafstand).

Vanaf de huisjes kunt u direct wandelen, paardrijden, fietsen in het prachtige erkende natuurpark; heuvels, uitgestrekte bossen, rotswanden, de vele riviertjes, beekjes en meertjes en de zeer interessante afwisselende ecosystemen, maken hier vertoeven tot een ware belevenis.

 

 

 

 

U kunt op eigen terrein samen zwemmen met uw hond er is tevens een kanorivier op eigen terrein, verder zijn er voor de cultuurliefhebbers 4 kastelen in de straat en is er op loopafstand een gezellig Frans dorpje met alle voorzieningen: restaurantjes, bakker, supermarktje, slager apotheek, dokter en niet te vergeten de gezellige franse marktjes. In de regio zijn er veel bezienswaardigheden (oa wereldberoemde prehistorische grotten) prachtige steden als Branthome en Perigeux. Op eigen terrein is er een kunstatelier, galerie, kan men paardrijden en kan men deelnemen aan diverse activiteiten of workshops zowel indoors als outdoors. Ook voor honden zullen er meerdere activiteiten mogelijk zijn: ehbo cursus, behendigheid, speuren, sledetraining, opvoedingsbegeleiding, roedelkennis enz. uw kunt de omgeving ook per paardenkoets ontdekken.

 

Maar wat wij vooral willen bieden is een heerlijk verblijf voor mens en dier in een deel van Frankrijk wat bekend staat om zijn gastvrijheid naar mens en dier, waar honden ook in restaurants welkom zijn, waar wij samen met de paarden op een terrasje kunnen zitten en welkom zijn en er veel gezellige en gastronomische activiteiten in de buurt zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van huis uit wandelen, paardrijden, fietsen in  natuurreservaat    

Volledig veilig omheinde tuin,Honden welkom en gratis

Samen zwemmen met je hond op eigen terrein

Kanorivier op eigen terrein

4 kastelen in de straat. Gezellig dorpje op loopafstand

Alle voorzieningen op loopafstand; restaurantjes, marktjes, apotheek, dokter, slager, bakker, supermarktje enz.

Natuur: rotsen, bossen, heuvels, meertjes, riviertjes

Activiteiten: rotsklimmen, paardrijden, schilderen, boogschieten, fietsen, wandelen, kanovaren, mountainbiken, paragliding enz.

Veel gezellige marktjes. Veel lokale bio-producten

Sfeervolle dorpjes, mooie steden en gezellige terrasjes

Wereldberoemde prehistorische grotten

Dierentuin

Wildobservaties op eigen terrein. Natuurexcursies

Fotograferen, vogels kijken alles rondom huis

Of gewoon even 'weg van de wereld' zijn in 'het land zonder tijd'

49603562_1826191717508980_31460242110095
296536830_1093152548291649_1919350317591252738_n.jpg
297323229_446299893880057_8905509094700027157_n.jpg